Voimavaunu tarjoaa palveluita ammattilaisille, mukaansa tempaavia luontoseikkailuita perheille sekä ilmaisen materiaalipankin niin arjen iloksi kuin sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaisten työn tueksi. 

Luontoa, luovuutta ja leikkisyyttä sopivassa suhteessa. 

Majoitu tai vuokraa Voimavaunu käyttöönne ja nauti takkatulen loimusta missä ikinä oletkin. Voimavaunu on liikkuva tila, joka
toimii loistavasti myös retkeilyssä ja majoituskäytössä. Voimavaunussa pääsette majoittumaan Tampereen Teiskossa tai se kulkee isomman vetoauton perässä myös pidemmälle.

Tervetuloa tutustumaan Voimavaunun toimintaan!

Usein kysytyt kysymykset

Lippuja saat Voimavaunun verkkokaupasta osoitteesta Voimavaunun perhetapahtumat ja tuotteet – Voimatassun verkkokauppa (vilkas.shop). Tapahtumat järjestetään jos lippuja on ennakkomyyntinä myyty vähintään 15 perhelippua  (ennen edellistä iltapäivää klo 15 mennessä). Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi, palautamme lipun hinnan automaattisesti tai voit halutessasi siirtää liput käytettäväksi seuraavaan tapahtumaamme. Tiedotamme tapahtuman mahdollisesta peruuntumisesta sekä Facebookissa että suoraan lipun ostaneille, mutta pääsääntöisesti tapahtumat ovat toteutuneet.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut Valitsit varmaan verkkokaupassa tilauksen toimitusvaihtoehdoksi ”Voimavaunun sähköiset tapahtumaliput”? Sait oston jälkeen tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Siitä löytyy nelinumeroinen tilausnumero, jonka kertomalla pääset tapahtumaan. Mitään erillistä lipputiedostoa emme siis lähetä, eikä mitään tarvitse tulostaa vaan  tilausnumerosarja riittää kun kerrot sen meille paikan päällä. Ja jos sekin on hukassa, niin ei hätää: Löydämme ostosi lippuvarauksista myös nimellä, se toivottavasti ei ole hukassa. Lämpimästi tervetuloa!

Seikkailu ei valitettavasti ole esteetön. Rattailla pääsee aina osan matkaa, mutta rastit ovat piilossa mättäiden seassa. Aika moni pieni on kulkenut myös rintarepussa, jos kantajan kunto kestää ja keli sallii. Matkaa kertyy yleensä 1-2 km ja aikaa se noin puolitoista tuntia.

Pimeän seikkailussa ehdoton apuväline on taskulamppu. Mielellään sellainen, jolla voi osoittaa heijastimia (ei siis lyhty) ja sellainen olisi hyvä löytyä jokaiselta. Joskus meiltä voi löytyä lainalamppu, jos oma meni vaikka rikki. Pimeässä hortoilu on myös yllättävän vaikeaa, joten pidä huoli siitä ettei kukaan palele, varsinkaan varpaista tai sormista. Pieni tsemppivälipala taskussa voi myös piristää, maistuuko ruoka muuten erilaiselta pimeässä?

Voimavaunu pitää tapahtuma-aikaan konttoriaan Niihaman Ulkoilumajan vieressä. Vaunu on ihan oikea talovaunu ja sen vieressä on yleensä mainosstandit. Tule meidän luoksemme, kun haluat lähteä seikkailuun, saat ohjeet ja kartan.

Halloween-seikkailu on rakennettu niin, että pääset lähtemään sinne joko valoisan, hämärän tai pimeän aikaan. Pikkuväki voi pelätä pimeää yllättävänkin paljon, joten silloin voi lähteä aikaisemminkin liikkeelle. Pimeän tultua on tosi pimeää, kannattaa tsekata ilmatieteenlaitokselta milloin aurinko laskee, mutta yleensä neljän jälkeen lähtee hämärtymään ja viideltä on aika pimeää.

Jos lapsesi on kovin mielikuvituksella varustettu, saattaa hän pelätä jo yhtä värikästä noidan kenkää, joka törröttää kiven päällä, mutta yleensä ottaen seikkailumme ovat jännittäviä – eivät pelottavia. Emme rakenna seikkailuihin verta, zombeja, puun takaa tulevia säikäytyksiä, kuolemaa tai muutakaan kauhuelokuvaskeneä. Tehokeinoja ovat enemmänkin limat, löyhkät ja hassut tyypit.

Tähän päätökseen johtivat käytännön syyt: Jokaisen perheseikkailun takana on yleensä viikko suunnittelutyötä ja rastien koostamista, aika monta tulostettua karttaa tai rastilappua sekä itse tapahtumapäivänä kanniskeltua kassia ja liikuteltua vaunua. Tapahtuma on siis kahdelle leidille ihan täysi työpäivä ja tehdystä työstä ei voi mennä tappiolle, niin paljon kuin me tästä tykkäämmekin. 

Tiedämme, että moni haluaisi ostaa liput vasta viime tinkaan, mutta toivomme ymmärrystä tapahtuman kertaluonteisuuden ja työmäärän vuoksi. Ostettujen lippujen hinnat palautuvat kyllä automaattisesti, jos 15 ennakkolipun ostoraja ei täyty. Tai voit käyttää lipun seuraavalla kerralla.

Ennakkomyynti auttaa myös säästämään luontoa: osaamme varata juuri oikean määrän tulostettuja materiaaleja tai rastien sisältämiä ylläreitä, välillä on ollut hankalaa ennakoida paperitavaran määrää.

Nimetty tapahtumalippu on juuri siihen tapahtumaan tarkoitettu mainitulla päivämäärällä. Avoimella perhelipulla voit tulla mihin tapahtumaan tahansa ostohetkestä vuoden ajan ja jos pelkäät vaikka sairastumista, voi tämä jälkimmäinen olla huolettomampi. Nimetyn tapahtuman lipun ostaminen auttaa taas meitä laskemaan montako perhettä ainakin on tulossa, joten itse suosimme sitä. Mutta päätä itse kumpi toimii teille juuri nyt.

Alle 3-vuotias ei tarvitse omaa lippua. Siitä ylöspäin jokaisella tulee olla lippu, ellet satu olemaan osallistujan henkilökohtainen avustaja.

Viihtyminen on kokemuksemme mukaan asennekysymys. Usein se on myös pukeutumiskysymys ja nälkäkysymys. Pienimmät rakastavat yhteistä aikaa, jossa vanhemmat ja sisarukset ottavat juuri heidät mukaan ja antavat heille mahdollisuuden osallistua omilla taidoillaan tehtäviin. Jos he eivät osaa lukea, he voivat auttaa etsimään tai tutkimaan rastitehtäviä. Aikuisen kannattaa tutkailla oman pienensä iloa enemmän kuin osallistumista, niin uskoaksemme he kyllä viihtyvät. Ehkä suosittelemme kuitenkin, että mukana porukassa on ainakin yksi vähintään leikki-ikäinen kannattelemassa intoa.

 


Säännöllisesti jokunen teinikin tulee mukaan seikkailuun pikkusisaruksilla tai ilman. Heillekin on ollut vielä ihan mukava kokemus olla mukana, he voivat kantaa vastuuta kartan lukemisesta tai tehtävärastien haltuunottamisesta ja yhteisestä työnjaosta tehtävissä. Voi olla että tehtävät ovat heille jo vähän helppoja, mutta hyvällä ulkoiluasenteella ei harmita osallistua.

Ei tarvitse, laskemme lukumääriä että on oikea määrä ihmisiä yhdelle lipulle, emme perhesuhteita.

Jos osallistujalla on oikeus avustajaan jonkin toimintarajoitteen tai vamman vuoksi saa avustaja tulla ilmaiseksi mukaan eikä häntä lasketa mukaan perhelippuun. Muistakaa kuitenkin, että reitti on harvoin esteetön.

Vuoden kiireisimmissä tapahtumissa, kuten Halloweenina, emme yleensä myy lippuja ollenkaan enää paikan päältä koska verkkoyhteydet ovat hitaanlaiset, akut kyykkää ja jo lipun ostaneet joutuvat jonottamaan. Mutta jos tapahtumassa on väljyyttä, voit ostaa lipun paikan päältä, tosin hinta on ennakkoon/verkkokaupasta viisi euroa edullisempi per lipputuote. Paikan päälle odottelussa on myös se vaara, että tapahtuman lipunmyynnin minimimäärä (15 lippua) ei täyty ja tapahtuma perutaan, joten suosittelemme ennakkolipun ostoa, hinta palautetaan automaattisesti, jos tapahtuma peruuntuu.

Tilaa ilmaiset vinkit luontotoimintaan

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tilaajalahjaksi ilmaiset vinkit luontotoimintaan. Samalla liityt mukaan sisäpiiriin ja pysyt mukana missä meillä Voimatassulla mennään.

Voit peruttaa tilauksen milloin tahansa uutiskirjeen alaosasta klikkaamalla ”peruuta tilaus”-linkkiä.