Luontohoiva

Hyvinvointia Voimavaunulla!

Luontohoivan valmiit palvelupaketit tarjoavat luontohyvinvointipalvelut sinne missä oletkin. Järjestämme Voimavaunun luontohoivan -hyvinvointipaketteja esimerkiksi palvelukeskuksille, kuntoutus- ja asumisyksiköille, päiväkodeille, kouluille, työyhteisöille sekä erilaisiin tapahtumiin.

VOIMAVAUNUN PAKETIT ERITYISRYHMILLE

ILOA VAUNUSTA (n.4h)

Voimavaunun aisteille rakennettu läpikuljettava pieni kokemuspolku sopii esimerkiksi tapahtumiin, messuille, markkinoille tai erityisryhmien tilaisuuksiin tarjoamaan näkökulmaa siitä, kuinka eri aisteja voi herätellä kiinnostavilla tavoilla luontolähtöisesti. Iloa vaunusta on Voimavaunun luontohoivan palvelupaketeista lyhyin ja soveltuukin loistavasti juuri erilaisiin tapahtumiin. Se on kuin pyörillä liikkuva ja moniaistillinen elämys -aistipolku, joka kuljettaa sinut luonnon äärelle olitpa missä tahansa.

METSÄN HILJAISUUS, ERITYISRYHMILLE (n.4h)

Pienille ryhmille toteutettava aisteja virittelevä kokemus vaunussa, jossa hiljaa istuen käydään eri aistien kautta läpi suomalainen metsäkokemus. Hetki soveltuu hyvin erityisryhmille ja liikuntarajoitteisille, ja asiakas voi osallistua ohjattuun toimintaan omista lähtökohdistaan. Metsän hiljaisuus rauhoittaa, herättää muistoja ja kuljettaa paikkoihin, joissa kasvoivat marjaisimmat mättähät…

TUNNE LUONTOSI -tunnetyöpaja (n.4h)

Erityisryhmille suunnattu tunnetyöpaja joko Voimavaunussa tai asiakkaiden omissa tiloissa. Työpaja sukeltaa tunteiden maailmaan ja auttaa meitä ilmaisemaan itseämme toisille. Menetelminä käytetään kuvataidetta, Green Care -menetelmiä ja erilaisia tunnetyökaluja.

TAIDETTA LUONNOSTA (n. 4h)

Taidekokemus , jossa rakennetaan taidetta luonnonmateriaaleja apuna käyttäen. Toiminnassa heijastuu vuodenkierto, Green Care -ajattelu ja nykytaidetta yhdistävä hieman erilainen näkökulma. Toiminnan sisältöä voidaan muokata vastaamaan ryhmän taitotasoa.

Voimavaunun luontohoivan työpajojen ohjeistus:

Voimavaunun luontohoivan palvelupaketti maksaa 857 € / 4 h yksi valittu palvelupaketti. Hinta sisältää alv. 24 %.

Voimavaunun luontohoivan palvelupaketteihin kuuluu neljän (4) tunnin ohjattu ohjelma Voimavaunussa sekä sen välittömässä läheisyydessä, kahden (2) sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisen ohjaus Voimavaunun taholta, materiaalikulut sekä pientä naposteltavaa ja luontoinen juomapaukku. Paketti sisältää vaunun siirtokulut Tampereen kaupunkialueella. Lisätunneista veloitamme 177 €+ alv. Tulemme mielellämme Voimavaunun kanssa myös muualle, mutta kysy tuolloin tarjous suoraan meiltä voimatassu(at)voimatassu.fi.

Neljän tunnin aikana vaunussa ehtii vierailemaan rauhassa, työpajasta riippuen noin kaksi ryhmää, joissa kussakin on neljästä kuuteen asiakasta. Toivomme aina, että luontohoivan palvelupaketeissa asiakkaiden mukana tulee myös esimerkiksi henkilökuntaan kuuluva, joka vastaa asiakkaiden terveyteen ja kuntoutukseen liittyvistä asioista. Me Voimavaunun väki tarjoamme moniaistillisen elämyksen ja ohjelman.

Vaunun työpajoista asiakkaat voivat valita ensisijaisesti yhden. Pystymme myös räätälöimään tarpeiden mukaan oman työpajan tai yhdistelemään palvelupaketteja. Mikäli haluat kuljettaa Voimavaunun matkassa isomman määrän asiakkaita – sekin onnistuu, sillä palvelupaketeista saa räätälöityä myös koko päivän version. .

Voimavaunun voit tilata omaan ympäristöösi, kuten kodin tai työpaikan pihaan. Tarjoamme Voimavaunun palvelupaketteja luonnonläheisessä ympäristössä Tampereen Teiskossa. Voimavaunu liikkuu myös mitä moninaisempiin julkisiin tapahtumiin ja ympäristöihin tuomaan iloa ja luonnon tuulahdusta sinne missä ikinä oletkin.

 

Voimavaunun valmiit virkistyspaketit tarjoavat luontohyvinvointia sekä yhdessä tekemistä sinne missä oletkin. Virkisty Voimavaunussa -palvelupaketit sopivat loistavasti niin kaveriporukoille, polttareihin, pienten työyhteisöiden tyhy-päiviin tai muulle sopivanpienelle porukalle.

Virkisty luonnossa

Virkisty Voimavaunulla!

Ystävyyden iltapaketti

Tule viettämään ystävyyden iltaa pienen porukan kanssa. Ystävyyden illassa vahvistetaan vanhaa ystävyyttä ja löydetään uusia puolia itsestä. Ystävyyden ilta on rento hyvän mielen tapaaminen!

Luonto on läheisenä osana ystävyyden iltaa. Pääset hyödyntämään ystäviesi kanssa luonnonmateriaaleja, luovia kykyjäsi, mielikuvitustasi sekä toimimaan tiiminä ja kertomaan niitä asioita, jotka monesti unohtuvat arjen kiireessä. Ystävyyden ilta yllättää ja lähentää! Me tarjoamme ympäristön ja ohjelman, mutta pääroolissa on teidän ystävyytenne ja te itse.

Lähde ystävyyden matkalle taiteen keinoin. Rakennetaan yhdessä teos juuri teidän ystävyytenne kunniaksi. Ystävyyden illassa saat mukaasi muiston siitä, miksi juuri sinä olet ystävillesi niin tärkeä.  Testaamme illassa leikkimielisesti erilaisia rooleja sekä sitä, miten ystävät sinut näkevät tai miten itse näet itsesi. Ystävyyden illassa voit myös lähettää viestejä ystävillesi niistä asioista, joista ette ole puhuneet pitkään aikaan.

Ystävyyden iltaan mahtuu 4-7 osallistujaa ja se maksaa 560 €. (sis alv. 24 %). Illan kesto on noin kolme (3) tuntia, mikä pitää sisällään ohjatun ohjelman (1 ohjaaja), Voimavaunun tilavuokran ja siirron Tampereen alueella sekä vapaamuotoisemman oleskelun ja napostelun. Ystävyyden ilta soveltuu loistavasti niin polttariporukalle kuin muille, ketkä haluavat nauttia rakkaiden ystävien seurasta toiminnallisen, hieman erilaisen ohjelman merkeissä. Ilta toimii hyvin alustuksena muulle yhdessäololle sekä ystävyyssuhteen kehittymiselle.

Haluatko lisäaikaa hyvien ystävien kanssa? Tarjoamme myös kuuden tunnin ystävyyden illan, joka pitää sisällään em. ohjelman lisäksi mysteerilaatikon. Luvassa lisää hupaisaa ja rentoa yhdessäoloa mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Laatikko on tarkoitettu avattavaksi oman ystäväpiirin kesken henkilökunnan lähdettyä.

Voimme halutessasi järjestää ystävyyden iltaan myös kattavat ruokatarjoilut toiveidenne mukaisesti yhteistyökumppaneidemme avulla. Voitte halutessanne jatkaa iltaa Voimavaunussa yön yli ystävyyden hengessä siskonpedissä nukkumalla. Patjamajoituksesta ja ruokailuista veloitamme erikseen.

Voimme halutessanne räätälöidä valmiista paketeista myös koko päivän mittaisen ohjelman.

Voi hyvin töissä

Sinulle esimies, pomo ja toisista huolta pitävä työkaveri!

Jos haluatte lisätä työhönne todellisia irtiottoja työympäristöstä ja työtehtävistä sekä enemmän mukavaa stressistä irroittavaa tekemistä yhdessä työporukalla, on tämä juuri teille. Jos haluatte tarjota huippukivoja, kiireettömiä luontokokemuksia helposti ja matalalla kynnyksellä teidän työporukallenne, ovat työhyvinvointipalvelumme juuri teille.

Pakko päästä ulos toimistosta?

Onko sinulla aito ajatus ja halu auttaa työporukkaasi vahvempaan luontokontaktiin sekä luoda hyvinvointia itsellesi ja läheisillesi? Et ehkä kuitenkaan halua stressata viikkotolkulla ja miettiä mistä kehittää tekemistä ja mielekästä ajanvietettä tiimillenne? Eikö puiston reunalla istuskelu vastaa mielikuvaasi mielekkäästä ulkoilusta? Haluaisitko ehkä viedä porukkasi luontoympäristöön, mutta siihen liittyvien olosuhteiden ja muuttujien määrä arveluttaa?

Voimavaunu voi liikkua avuksesi!

Voimavaunun työhyvinvointipalveluissa perusajatuksena on selkeä ja matalalla kynnyksellä tapahtuva ohjattu ulkoilu luonnossa sekä sisältörikkaan luontokokemuksen tarjoaminen koko teidän työporukallenne. Kun haluat hetken arjessa, joka aidosti palvelee teidän työpaikkanne dynamiikkaa, vuorovaikutusta ja yhdessäoloa, mutta tarjoaa luontohyvinvointia myös sinulle itsellesi, ota silloin suunnaksi Voimavaunu. Tämä saattaa olla tärkein työhyvinvointitapahtuma, jossa koskaan käytte ja mikä parasta: Näitä on mahdollista räätälöidä lisää. 

Lue lisää alta! Jos haluat rupatella siitä, onko tämä juuri oikea työhyvinvointitapahtuma teidän porukallenne, niin soita, tekstaa tai laita mailia Eevalle 040 3589827/ voimatassu@voimatassu.fi tai Pauliinalle 044 3187543/ pauliina@pauliinahautala.fi.

 

Tämä on teidän porukallenne, jos…

 1.   Teillä on oma pieni työyhteisö, tiimi, porinapata, tsemppiryhmä, mikä ikinä onkaan, jonka kanssa haluatte lähteä hetkeksi lähiluontoon. Toki olette tervetullut tapahtumiimme millä muullakin porukalla tahansa – me emme aseta siihen rajoja.
 2.   Haluatte vaihtelua iänikuiseen keilailujen ja perussyöminkien joukkoon tai narinaan siitä, kun “ei ole mitään tekemistä” tai “kun työnantaja ei järjestä mitään ohjelmaa”.
 3.   Haluat tarjota luontoseikkailuja, aivopähkinöitä sekä ohjattua, mutta silti riittävän kevyttä ja leikkimielistä yhdessä tekemistä teidän tiimillenne. Samalla puhutaan ripaus tosiasiaa yhteen hiileen puhaltamisesta, erilaisista työskentelytavoista, rooleista ja tiimeistä, mistä toivottekaan.
 4.   Haluatte muuttaa omaa toimintatapaanne sekä ajatteluanne suhteessa luontoon sekä sen mahdollisuuksiin työyhteisön toimintaympäristönä.
 5.   Haluatte elää täyttä elämää, jossa luonnolla on suuri merkitys! Haluatte olla innostuneita, jaksaa paremmin töissä ja omassa arjessanne sekä tarjota saman kokemuksen myös koko teidän porukallenne.

 

Keitä me olemme ja mitä tarjoamme?

Voimavaunun takana on pirkanmaalainen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tehokaksikko. Voimatassun yrittäjä Eeva Kahilaniemi on pohjakoulutukseltaan toimintaterapeutti, yhteisöpedagogi ja eläintenhoitaja, green care -menetelmien ikuinen puolestapuhuja.

Pauliina Hautala on Voimavaunun kaksikon tarinankertoja ja taiteilija. Pauliina on koulutukseltaan sosionomi ja kuvataiteilija.

 

Voimavaunun työhyvinvointitapahtumat sisältävät:

 1. Selkeys – pois turhista selityksistä ja esteistä.

Maailmassa on juuri nyt paljon informaatiota ja erilaisia ärsykkeitä. Aikaa yhdessä tekemiselle tuntuu olevan vaikea löytää. On liikaa teknologiaa, häiriötekijöitä sekä asioita mistä valita. Monesti nämä estävät meitä olemasta aidosti läsnä työkavereiden kanssa ja tekemästä asioita yhdessä, osana luontoa. Keskitetään katse yhteisöllisyyteen, osallisuuteen, vuorovaikutukseen ja läsnäoloon luonnossa – yhdessä tiiminä ja kavereina, totta kai.

 1. Mahdollista luontokokemus – oikea ajoitus, psykologia, tekniikka ja läsnäolo. 

Jokaisen arki mahdollistaa luonnon ottamisen osaksi työarkea, vaikka vain pieninä maistiaisina. Voimavaunun työhyvinvointitapahtumat tarjoavat luontokokemuksen matalalla kynnyksellä ja valmiina pakettina: Sinun ei tarvitse kuin pakata työkaverit autoon tai pyörän selkään ja hurauttaa varauksen jälkeen yhdessä sovitulle tapahtumapaikalle.  

 1. Ajankäyttö – pienikin ripaus luonnon vaikuttavuutta on merkityksellinen ja arvokas.

 Jokaiselle ihanalle ihmiselle pitäisi tarjota mahdollisuus kokemukselliseen hetkeen luonnossa.

 1. Luonto arkeen. 

Luontoon lähteminen voi välillä tuntua vaikealta, jopa ylitsepääsemättömältä. Ulkona sataa tai on pimeää ja kylmää. Luonto on kuitenkin täynnä mahdollisuuksia myös eri vuodenaikoina tai vaihtelevissa sääolosuhteissa, kunhan pukeutuu oikein. Nyt onkin mahtava tilaisuus ottaa luonto osaksi arkea matalalla kynnyksellä omassa lähiympäristössä. Luonnossa liikkuminen koko työporukan voimin luo mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin sekä kehittyvään yhdessä tekemiseen. Näkökulmat vaihtuvat ympäristönmuutoksen myötä, joten samalla myös tekeminen tehostuu.

 1. Yksin on tylsää, yhdessä kaikki on mahdollista! 

Helpoin ja mukavin tapa saada työkaverit ulos ja liikkeelle on lähteä yhdessä koko tiiminä ulos.  

 1. Usko ja halu – kaksi konkreettista asiaa, joiden merkitys on suurin koko työlle.

Me Voimavaunun työhyvinvointitapahtumien tekijät uskomme yhdessä tekemisen sekä tiimin sisäisen vuorovaikutuksen tukemiseen luonnossa liikkumisen, luovuuden ja pienen leikillisyyden avulla. Uskomme myös osallistuvaan ja heittäytyvään työkaveruuteen, jossa tehdään asiat yhdessä toisia kuunnellen ja kannatellen. Joskus Voimavaunu saattaa heilauttaa teidät pois mukavuusalueelta, mutta haasteissa on mahtava tilaisuus kasvaa! Haluamme liikuttaa työyhteisöitä luontoon ja tarjota jokaiselle niin pienemmälle kuin isommallekin ihmiselle turvallisia, mukavia ja miellyttäviä kokemuksia lähiluonnossa. Uskomme, että olet kanssamme samaa mieltä!

Hinta

Tarjoamme teille valmiita työhyvinvointipaketteja tai räätälöimme teille mieleisen kokonaisuuden.

Hinnat ovat alkaen 887 € Tampereen seudulla. Hintaan lisätään aina Voimavaunun siirtokustannukset sekä muut mahdolliset kulut, kuten yhteistyökumppaneidemme kautta hankittu tarjoilu.

Jos haluat rupatella siitä, onko tämä juuri oikea työhyvinvointitapahtuma teidän porukallenne, niin soita, tekstaa tai laita mailia Eevalle 040 3589827/ voimatassu@voimatassu.fi tai Pauliinalle 044 3187543/pauliina@pauliinahautala.fi.

Tapahtuma sisältää myös

–  Arvoituksia, mysteereitä ja muita mukavia tehtäviä ratkottavaksi koko tiimille. Tehtävät tukevat tiimityöskentelyänne sekä yhteistä vuorovaikutustanne

Pähkinöitä ratkottavaksi, joten edes aikuisten tylsistymisestä seikkailun aikana ei tarvitse huolestua.

Mukavaa yhdessä tekemistä, osallisuutta, vuorovaikutusta koko työporukalle

Rentoutumista ja rauhoittumista luonnon äärellä

Matalan kynnyksen kokemuksia lähiluonnossa liikkumisesta

Ohjatun toiminnallisen ohjelman lähiluonto- ja metsäympäristössä

Yhteistyökumppanimme (tapahtumasta ja tapahtumapaikasta riippuen) tarjoaa luontoseikkailun ratoksi herkullista syötävää, juotavaa ja palanpainiketta sekä mahdollisuuden myös omien eväiden nauttimiseen esim. kodassa makkaraa paistaen.

 

Tilaa ilmaiset vinkit luontotoimintaan

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tilaajalahjaksi ilmaiset vinkit luontotoimintaan. Samalla liityt mukaan sisäpiiriin ja pysyt mukana missä meillä Voimatassulla mennään.

Voit peruttaa tilauksen milloin tahansa uutiskirjeen alaosasta klikkaamalla ”peruuta tilaus”-linkkiä.