Maksuton materiaalipankki

Olemme koonneet iloksesi ja luontoseikkailuidemme tueksi materiaaleja sinulle ja yhteisöllesi.

Materiaaleja lapsiryhmille:

Eläinkävely

Harjoittele lapsen kanssa eläinkävelyitä oheisen pelilaudan avulla. Peliin tarvitset myös nopan, jonka voit ottaa esimerkiksi jostain toisesta pelistä. Lisäksi tarvitset pelinappulat. Pelinappuloina toimii hyvin maasta löytyvät kivet.

Hengitä sisään - voimavaunun hengitysharjoitus

Joskus riittää kun vain pysähtyy paikalleen hengittämään.

Kaupunkibingo

Kaupunkibingoon voit osallistua yksin, kaverin tai vaikka lapsenlapsen kanssa. Bingopohjaan on koottu asioita, joita voit löytää kaupungista. Tulosta valmis bingopohja mukaasi ja lähde seikkailemaankaupunkiin. Ota myös kynä mukaan, jotta voit merkata ruksin aina siihen kohtaan, minkä olet löytänyt. Olet saanut bingon, kun olet löytänyt kaikki kohdat vaaka-, vino- tai pystysuorassa.

Lenkki

Osallistu voimavaunun haasteeseen ja lähde lenkkeilemään kaupunkimaastoon

Luonnon värit -bingo

Valitse bingopohja vuodenajan mukaan. Etsi luonnonmateriaaleista sille vuodenajalle ominaisetvärit ja aseta oikean värisen ruudun päälle. Muista jokamiehenoikeudet.

Metsänkävijän luontobingo

Kun kulkusi suuntaa seuraavan kerran vanhaan kuusimetsään, nappaa tästä mukaasi haastetta etsijälle ja ajatuksen aihetta...

Mitä minulle kuuluu?

Jokainen kuva kuvastaa eri arjen asioita. Rastita jokaisen kuvan alapuolelta sellainen ilme, joka kertoo miltä sinusta tuntuu juuri nyt siihen asiaan liittyen. On hyvä idea myös näyttää aikuiselle mitä rastitit, niin hänkin saa tietää mitä sinulle kuuluu.

Mönkijöiden metsämittelö

vaunun ilmaisseikkailu - Maamönkijöiden metsämittelö (noin 5-8-vuotiaille, helpotettavissa)

Oman elämän tilannekuva

Tässähän nämä päivät kuluvat omaa tahtiaan sen suuremmin pureksimatta. Välillä jää kyllä märehtimään, että päästääkö itsensä liian helpolla oman elonsa kanssa, tai vaatiiko liikaa ja vain suorittaa? Tässä on pieni pikakartoitus, jonka avulla voit hetkeksi pysähtyä miettimään, olisiko askeleen paikka, jotta elosi olisi kaikin puolin tyytyväisempää?

Paperikirppu

Voitte tulostaa valmiin kirpun, jossa on tehtäviä tai tyhjän kirpun ja keksiä tehtävät itse. Jokainen saa toimia vuorollaan kirpun avaajana. Se teistä, kuka on viimeksi käynyt metsässä saa aloittaa avaajana.

Totuus & tehtävä

Kerää mukaasi kaveri-/työporukka ja menkää yhdessä luontoon. Ottakaa mukaan tulostetut totuus & tehtävä -kortit, sekä positiivinen asenne. Kävelkää yhdessä metsälenkki tai istahtakaa rennosti nuotion ääreen. Käyttäkää valmiita totuus & tehtävä -kortteja tai keksikää itse lisää. Jokainen vuorollaan voi valita totuus tai tehtävä -kortin tai voitte suorittaa niitä vuoronperään. Koko porukka vastaa totuuksiin ja suorittaa tehtäviä.

Tutuksi luonnossa

Tämä pohja sopii vaikkapa työporukoille ja opiskelijoille. Esittele itsesi ryhmälle luonnosta löytyvien elementtien keinoin: Oletko kova kuin kivi, taipuisa paju vai jotain ihan muuta? Keksi, etsi, aseta paperille ja jaa ryhmälle.

Voimavaunun kesähaaste

Osallistu voimavaunun haasteeseen ja lähde lenkkeilemään kaupunkimaastoon! Olemme kiinnostuneita näkemään mitä paikkoja asiakkaamme ovat löytäneet ja kannustamme myös sinua osallistumaan haasteeseen Instagrammissa #voimavaunu

Täältä näet seuraavat tapahtumiemme ajankohdat:

Päiväys ja aika Tapahtuma
11.5.2024 – 26.5.2024
18:00 – 17:59
Mummon kadonneet munat (omatoimiseikkailu)
Niihaman ulkoilumaja, Tampere
17.8.2024
12:00 – 16:00
Eläimenä pusikkoon
26.10.2024
12:00 – 19:00
Älä putoa taikapataan! (Halloweenseikkailu)
Niihaman ulkoilumaja, Tampere
1.12.2024 – 8.12.2024
Koko päivä
Tonttujen joulumetsä (omatoiminen popup-tapahtuma)
Niihaman ulkoilumaja, Tampere

Tilaa ilmaiset vinkit luontotoimintaan

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tilaajalahjaksi ilmaiset vinkit luontotoimintaan. Samalla liityt mukaan sisäpiiriin ja pysyt mukana missä meillä Voimatassulla mennään.

Voit peruttaa tilauksen milloin tahansa uutiskirjeen alaosasta klikkaamalla ”peruuta tilaus”-linkkiä.