Päiväys ja aika
Tapahtumapäivä: 18.5.2023
12:00 - 16:00

Tapahtumapaikka
Niihaman Maja

Kategoriat


Miniminien aarteenetsintä -keväinen koko perheen luontoseikkailu 18.5.2023

Miniminien keväinen aarteenetsintä houkuttelee koko perhettä luontoon tutkimaan herännyttä metsää ja etsimään aarteita!

Miniminit; Voimavaunun vanhat tunteiden tulkit ja tarinoiden kertojat, hyppäävät metsään nyt uudessa etsimisseikkailussa, jossa perheet pääsevät liikkumaan kartan avulla Niihaman poluilla. Miniminit ovat vähän hassuja, tosi pieniä ja tavoiltaan eriskummallisia, ainakin ihmisten mielestä. Aarteita on yhtä monenlaisia kuin Miniminejä ja seikkailun päätepisteellä on kenties pikkuinen ylläri myös osallistujille.

Tämä seikkailu sopii luonnossa viihtyville leikkiville lapsille, jotka ovat pikkuisen uteliaita ja tykkäävät tutkia koloja ja piilopaikkoja. Voimavaunun seikkailuissa olennaista on koko perheen yhteinen aika ja yhteistyön tekeminen omassa porukassa. Etsimme elämyksiä luonnonläheisestä toiminnasta ja pienistä oivalluksista, jotka tuntuvat yhtä suurilta niin pienen kuin isonkin sydämessä.

Laittakaa siis kumpparit jalkaan, jos maa on yhä kostea ja muutenkin keliin sopivat kamppeet, ja tulkaa yhdessä keväiseen seikkailuun!

Voimavaunun tapahtumia on järjestetty Pirkanmaalla jo muutaman vuoden ajan ja toiminnassamme maustamme seikkailua Green Care -otteella. Slogan kuuluukin: Leikkiä, luontoa ja luovuutta!

Paikka: Niihaman maja, Tampere (Pikku-Niihaman tie 80, 33560 Tampere)

Aika: Helatorstai 18.5.2023 klo 12-16. Voit lähteä tuona aikana seikkailulle. Seikkailuun on hyvä varata aikaa noin 1,5-2 h/ perhe.

 

Sinulle äiti, isä, kummi, mummo, sisko, veli, pappa, veljenvaimo tai muu tärkeä tyyppi!

 

Jos haluat lisätä arkeenne luontoseikkailuja, mysteerien selvittämistä sekä enemmän mukavaa stressistä irroittavaa yhdessätekemistä perheenä, tämä on sinulle. Jos haluat tarjota huippukivoja, kiireettömiä luontokokemuksia helposti ja matalalla kynnyksellä teidän perheelle, ovat perhetapahtumamme juuri sinulle.

Hintaan kuuluu lippu perhetapahtumiimme, joita järjestetään ympäri vuoden Tampereella ja lähiympäristöissä.  Tapahtumamme ovat pop up -tyyppisiä, eli ne rakennetaan aina tapahtuman ajaksi sen hetkiseen tapahtumaympäristöön.

Hanki liput edullisemmin ennakkoon tästä!

 

Pakko päästä ulos?

Onko sinulla aito ajatus ja halu auttaa perheesi vahvempaan luontokontaktiin sekä luoda hyvinvointia itsellesi ja läheisillesi? Et kuitenkaan ehkä halua stressata viikkotolkulla ja miettiä mistä keksiä tekemistä ja mielekästä ajanvietettä perheellesi? Oletko kyllästynyt seisomaan kaatosateessa puiston reunalla ulkoilun vuoksi? Pelkäätkö hallita sitä rajatonta määrää erilaisia muuttujia, joita metsään lähtemiseen voi mielestäsi pahimmillaan liittyä?

Voimavaunun perhetapahtumissa perusajatuksena on selkeä ja matalalla kynnyksellä tapahtuva ohjattu ulkoilu luonnossa sekä sisältörikkaan luontokokemuksen tarjoaminen koko teidän perheellenne. Kun haluat hetken arjessa, joka aidosti palvelee teidän perheenne dynamiikkaa, vuorovaikutusta ja yhdessäoloa, mutta tarjoaa luontohyvinvointia myös sinulle itsellesi, ota suunnaksi Voimavaunu. Tämä saattaa olla tärkein perhetapahtuma, jossa koskaan käytte, ja mikä parasta: näitä tulee lisää.

Hanki liput 1-3 hengelle edullisemmin ennakkoon tästä! Kun teitä on mukana isompi porukka (4-6 hlö), saat liput ennakkoon suoraan tästä!

 

Lue lisää alta! Jos haluat rupatella siitä, onko tämä juuri oikea perhetapahtuma sinulle, niin soita, tekstaa tai laita mailia Eevalle 040 3589827/ voimatassu@voimatassu.fi tai Pauliinalle 044 3187543.

 

”Kiitos jännittävästä halloween-tapahtumasta! 4-vuotiaalla ja koko perheellä oli kivaa ja päästiin Halloween-tunnelmaan” Vilma, halloween -tapahtumaan osallistunut perheenäiti

 

 

Tämä on sinulle, jos…

1.    Sinulla on oma perhe, naapuri, kummilapsi tai muu luvallisesti lainattava lapsi, jonka kanssa haluat lähteä hetkeksi lähiluontoon. Toki olet tervetullut tapahtumiimme millä muullakin porukalla tahansa – me emme aseta siihen rajoja. Perhetapahtumiin voi yhtä hyvin lähteä heittäytymiskykyisellä ja huumorintajuisella aikuisporukallakin.

2.    Haluat vaihtelua iänikuiseen televisio-ohjelmien kärttämiseen tai lasten käninään, kun “ei ole mitään tekemistä”.

3.    Haluat tarjota luontoseikkailuja, aivopähkinöitä sekä ohjattua mutta silti riittävän kevyttä ja leikkimielistä yhdessätekemistä teidän perheellenne.

4.    Haluat muuttaa omaa toimintatapaasi sekä ajatteluasi suhteessa luontoon sekä sen mahdollisuuksiin perheen toimintaympäristönä.

5.    Haluat elää täyttä elämää, jossa luonnolla on suuri merkitys! Haluat olla innostunut, jaksaa paremmin arjessasi sekä tarjota saman kokemuksen myös koko teidän porukallenne.

 

Ja ehkäpä havahdut näihin yhteisiin pohdintoihin:

 

Miten tarjota mukava toiminnallinen luontohetki koko perheelle?

Miten saat aikaiseksi enemmän vähemmällä? Miten pienikin luontokokemus voi olla merkityksellinen ja arvokas?

Miten selättää kiireen ja hektisyyden tuntu arjessa tai ainakin antaa näille vastaisku saaden aikaan positiivisia luontokokemuksia?

Miten lisätä oman perheen yhteen hiileen puhaltamista ja yhdessäoloaikaa?

 

Hanki liput 1-3 hengelle edullisemmin ennakkoon tästä!

 

” Kivaa ohjelmallista ulkoilua perheille. Eskari-ikäinen tykkäsi tosi kovasti metsässä samoilusta ja jaksoi pitkään, kun oli tehtäviä ja jännitettävää. Lämmin suositus! ”

– Sabina, Voimavaunun perhetapahtumiin osallistunut äiti

 

Hanki liput edullisemmin ennakkoon tästä!

 

Mitä jokaisen hyvinvoivan perheen tulee tietää?

Enemmän luontokontaktia ja aidompaa sekä kiireettömämpää arkea niin itselle kuin koko perheelle.

Lisätietoja Eeva Kahilaniemi +358 50 558 0025, toimisto@voimatassu.fi tai Pauliina Hautala 0443187543

 

Olet jo miettinyt tarpeeksi.

 

Nyt on aika tuoda luonto osaksi arkea ja perheesi hyvinvointia.

 

Anna teknologian pölyttyä ja tarjoa tilalle jotain aitoa ja alkuperäistä – pala luontoa ja sen tuottamaa hyvää oloa, yhdessä tekemistä ja kokemista perheenä!

 

Hanki liput edullisemmin ennakkoon tästä! 

 

Keitä me olemme ja mitä meillä on sinulle annettavanamme?

Voimavaunun perhetapahtumien takana on pirkanmaalainen suurperheäitien tehokaksikko ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Voimatassun yrittäjä Eeva Kahilaniemi on pohjakoulutukseltaan toimintaterapeutti, yhteisöpedagogi ja eläintenhoitaja, green care menetelmien ikuinen puolesta puhuja.

 

Pauliina Hautala on Voimavaunun kaksikon tarinankertoja ja taiteilija. Pauliina on koulutukseltaan sosionomi ja kuvataiteilija. Hän onkin loihtinut pääosin kaikki Voimavaunun taiteellista silmää vaativat luomukset eri luontoseikkailujen tehtäväpisteillä

 

Voimavaunun perhetapahtumat sisältävät:

1. Selkeys – pois turhista selityksistä ja esteistä.

Maailmassa on juuri nyt paljon informaatiota ja erilaisia ärsykkeitä. Aikaa yhdessä tekemiselle tuntuu olevan vaikea löytää. On liikaa teknologiaa, häiriötekijöitä sekä asioita mistä valita. Monesti nämä estävät meitä olemasta aidosti läsnä perheen kanssa ja tekemästä asioita yhdessä, osana luontoa. Keskitetään katse yhteisöllisyyteen, osallisuuteen, vuorovaikutukseen ja läsnäoloon luonnossa – yhdessä tiiminä ja perheenä, tottakai.

2. Mahdollista luontokokemus – oikea ajoitus, psykologia, tekniikka ja läsnäolo. 

Jokaisen arki mahdollistaa luonnon ottamisen osaksi perhearkea, vaikka vain pieninä maistiaisina. Voimavaunun perhetapahtumat tarjoavat luontokokemuksen matalalla kynnyksellä ja valmiina pakettina: Sinun ei tarvitse kuin pakata perhe autoon tai pyörän selkään ja hurauttaa tapahtumapaikalle, maksaa osallistumismaksu ja lähteä luontoseikkailulle.  

3. Ajankäyttö – pienikin ripaus luonnon vaikuttavuutta on merkityksellinen ja arvokas.

 Jokaiselle ihanalle ihmiselle pitäisi tarjota mahdollisuus kokemukselliseen hetkeen luonnossa. Tämän vuoksi tapahtumamme kestävätkin noin 1,5-2 tuntia/ perhekunta, joten sen ajan jokainen saa varmasti järjestymään perhearjen kiireessä.

4. Luonto arkeen. 

Luontoon lähteminen voi välillä tuntua vaikealta, jopa ylitsepääsemättömältä. Ulkona sataa tai on pimeää ja kylmää. Luonto on kuitenkin täynnä mahdollisuuksia myös eri vuodenaikoina tai vaihtelevissa sääolosuhteissa, kunhan pukeutuu oikein. Nyt onkin mahtava tilaisuus ottaa luonto osaksi arkea matalalla kynnyksellä omassa lähiympäristössä. Luonnossa liikkuminen koko perheen voimin luo mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin sekä kehittyvään yhdessä tekemiseen. 

5. Yksin on tylsää, yhdessä kaikki on mahdollista! 

Helpoin ja mukavin tapa saada lapset ulos ja liikkeelle on lähteä yhdessä koko perheenä ulos.  

6. Usko ja halu – kaksi konkreettista asiaa, joiden merkitys on suurin koko työlle.

 

Me Voimavaunun perhetapahtumien tekijät uskomme yhdessä tekemisen sekä perheen sisäisen vuorovaikutuksen tukemiseen leikin ja luovuuden avulla. Uskomme myös osallistuvaan ja heittäytyvään vanhemmuuteen, jossa tehdään asiat yhdessä toisia kuunnellen ja kannatellen. Joskus Voimavaunu saattaa heilauttaa teidät pois mukavuusalueelta, mutta haasteissa on mahtava tilaisuus kasvaa! Haluamme liikuttaa perheitä luontoon ja tarjota jokaiselle niin pienemmälle kuin isommallekin ihmiselle turvallisia, mukavia ja miellyttäviä kokemuksia lähiluonnossa. Uskomme, että olet kanssamme samaa mieltä!

Jos olet tosimielellä halukas tuomaan luonnon osaksi perheenne arkea, ovat perhetapahtumamme tehty juuri sinulle. Samalla kun valitset luontokokemuksen koko teidän perheellenne, saat itsekin enemmän. Koet monipuolisen iltapäivän täynnä mukavaa yhdessätekemistä ja osallisuutta sekä yhteen hiileen puhaltamista. Saat mielekästä arkea, tyytyväisempiä perheenjäseniä ja enemmän virtaa niin itsellesi kuin läheisillesikin.

 

Hanki liput edullisemmin tästä!

Hinta

Voimavaunun liikkuvan tilan perhetapahtumat perustuvat tekijöiden pitkään kokemukseen sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen työkentiltä sekä tekijöidensä suurperhearjessa hyväksi havaittuihin käytänteisiin. Tapahtumat ovat huolella suunniteltuja ja rakkaudella teille perheenäitien käsityönä valmistamia. Tapahtumiemme materiaaleissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja ja ne ovat aina aitoa käsityötä, juuri kyseistä tapahtumaa varten askarreltuja. Perhetapahtumissa juoni vie tehtäväpisteiltä toiselle ja perheen tehtävänä on ratkoa metsään piilotettuja arvoituksia, tehtäviä, mysteereitä – mitä milloinkin. Yhdessä tiiminä, tasapuolisesti kaikkia perheenjäseniä kuunnellen ja arvostaen.

 

Tapahtumissa juonen lisäksi mukana kulkevat suunnitellusti erilaiset aistit, kokemuksellisuus, osallisuus, elämyksellisyys sekä vuorovaikutuksen ja yhdessä tekemisen tukeminen. Tehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia, joten jokaiselle perheenjäsenelle, tyypistä riippumatta, löytyy varmasi sopivasti purtavaa. 

 

Perhetapahtuman hinta on alkaen vain 25 €, kun ostat liput ennakkoon netistä.

Hanki liput edullisemmin tästä!

 

Tapahtuma sisältää myös

–  Arvoituksia, mysteereitä ja muita mukavia tehtäviä ratkottavaksi koko perheelle. Ikäsuosituksia kannattaa kurkata tapahtumasivulta, mutta pääasiassa tapahtumamme ovat suunnattu eri ikäisille lapsille ja useimmissa tapahtumissa onkin eri vaikeustasoja lasten ikätasot huomioiden. Myös aikuisille löytyy sopivasti  aivopähkinöitä ratkottavaksi, joten edes aikuisten tylsistymisestä seikkailun aikana ei tarvitse huolestua.

– Mukavaa yhdessä tekemistä, osallisuutta, vuorovaikutusta koko perheelle

– Matalan kynnyksen kokemuksia lähiluonnossa liikkumisesta

– Ohjatun ja käsityönä valmistetun toiminnallisen tehtäväradan lähiluonto- ja metsäympäristössä

– Yhteistyökumppanimme (tapahtumasta ja tapahtumapaikasta riippuen esim. Niihaman maja) tarjoaa luontoseikkailun ratoksi herkullista syötävää, juotavaa ja palanpainiketta sekä mahdollisuuden myös omien eväiden nauttimiseen esim. kodassa makkaraa paistaen.

 

– Hanki liput 1-3 hengelle edullisemmin ennakkoon tästä! Kun teitä on mukana isompi porukka (4-6 hlö), saat liput ennakkoon suoraan tästä!

 

– TAKUU! Jos tapahtuman jälkeen koet, että tapahtuma ei ollut sinulle mieleinen, etkä koe saaneesi uusia oivalluksia tai riittävästi yhteistä tekemistä, kerro se meille. Toivoisimme myös kuulevamme miten voisimme parantaa luontoseikkailukokemustasi seuraavalla kerralla,  joten korvauksena mielipahasta, annamme sinulle lahjakortin seuraavaan tapahtumaamme veloituksetta.

 

Perhetapahtuman hinta on 25 €, kun ostat lipun ennakkoon netistä ja 30 € paikan päältä (mieluiten korttimaksu), kun porukassa on 1-3 henkilöä.

 

Isommille porukoille liput ovat ennakkoon ostettuna 35 € ja paikan päältä (vain korttimaksu) 40€, kun porukassa on 4-6 henkilöä. Lisähenkilöiden liput netistä ostettuna 5 € /kpl ja paikanpäältä 9 € / kpl.

 

Mistä liput? 

Hanki liput edullisemmin ennakkoon tästä!

Haluatko ostaa perhelipun lahjakorttina ystävillesi, jotta he pääsevät nauttimaan yhtä mahtavista luontokokemuksista kuin tekin? Se on mahdollista joko paikan päältä tapahtumista tai netistä Voimavaunun verkkokaupasta.

 

Tilauksesta saavumme järjestämään tapahtuman myös muualle, joten jos kaipaat ohjattua ohjelmaa firman kesäpäiville tai muihin karkeloihin, kysy lisää Eevalta +358 50 558 0025, toimisto@voimatassu.fi