Päiväys ja aika
Tapahtumapäivä: 29.10.2022
12:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Niihaman Maja

Kategoriat


Tänä vuonna Voimavaunun halloweenmetsäseikkailu johdattaa perinteiseen kummitusmetsään, vilahtaakohan siellä lakana, sukka vai ihan oikea kummituinen? Lähtekää oman perheen voimin seikkailulle metsään: Lipun ostettuanne saapukaa Voimavaunulle seikkailupäivänä, ottakaa lämmintä vaatetta, pelotonta mieltä ja tarttukaa Voimavaunulta saatavaan karttaan, jonka avulla metsään piilotetut kätköt löytyvät. Älkää unohtako taskulamppuja, jos valitsette seikkailun pimeässä.

Kummitusmetsän voi kokea myös päiväseikkailuna klo 12-15. Valoisan ajan Kummitusmetsä on suunnattu niille perheille, jotka liikkuvat metsässä mieluummin päivänvalossa. Sisältö sopii pienille lapsille eikä polulla ole mitään hurjan pelottavaa, mutta jännittävää saattaa ollakin ja mielikuvitus tekee helposti tepposia.

Kummitusmetsä on hauska ja oivaltava seikkailu, joka sopii kaikenikäisille. Metsässä saatte etsiä erilaisia kummituksia, tutustua niiden erityispiirteisiin ja tehdä pieniä haamutestejä. Löydätteköhän Kummituskreivin aarteen? Se saattaa ollakin yllättävän haastavaa, sillä kartan lukeminen pimeässä ei ole heikkohermoisten hommaa.

Voimavaunun halloweenseikkailu järjestetään nyt neljättä kertaa, tulkaa katsomaan mitä tänä vuonna olemme metsään keksineet. Tapahtumaan myydään lippuja edullisemmin ennakkoon. Voit ostaa lippusi myös vaunulta normaaliin hintaan. 

 

Tapahtuma järjestetään Niihaman majan metsäympäristössä Tampereella (os. Pikku-Niihaman tie 80) lauantaina 29.10.2022. Päiväseikkailulle voit lähteä klo 12-15 välisenä aikana ja pimenäseikkailulle klo 16-19 välisenä aikana. Niihaman syksyn polut saattavat olla paikoitellen märkiä, varautukaa siis sopivilla jalkineilla.

Jos haluat lisätä arkeenne luontoseikkailuja, mysteerien selvittämistä sekä enemmän mukavaa stressistä irroittavaa yhdessätekemistä perheenä, tämä on sinulle. Jos haluat tarjota huippukivoja, kiireettömiä luontokokemuksia helposti ja matalalla kynnyksellä teidän perheelle, ovat perhetapahtumamme juuri sinulle.

Hintaan kuuluu lippu perhetapahtumiimme, joita järjestetään ympäri vuoden Tampereella ja lähiympäristöissä. Tapahtumamme ovat pop up -tyyppisiä, eli ne rakennetaan aina tapahtuman ajaksi sen hetkiseen tapahtumaympäristöön.

 

Tämä on sinulle, jos…


1. Sinulla on oma perhe, naapuri, kummilapsi tai muu luvallisesti lainattava lapsi, jonka kanssa haluat lähteä hetkeksi lähiluontoon. Toki olet tervetullut tapahtumiimme millä muullakin porukalla tahansa – me emme aseta siihen rajoja. Perhetapahtumiin voi yhtä hyvin lähteä heittäytymiskykyisellä ja huumorintajuisella aikuisporukallakin.

2. Haluat vaihtelua iänikuiseen televisio-ohjelmien kärttämiseen tai lasten käninään, kun “ei ole mitään tekemistä”.

3. Haluat tarjota luontoseikkailuja, aivopähkinöitä sekä ohjattua mutta silti riittävän kevyttä ja leikkimielistä yhdessätekemistä teidän perheellenne.

4. Haluat muuttaa omaa toimintatapaasi sekä ajatteluasi suhteessa luontoon sekä sen mahdollisuuksiin perheen toimintaympäristönä.

5. Haluat elää täyttä elämää, jossa luonnolla on suuri merkitys! Haluat olla innostunut, jaksaa paremmin arjessasi sekä tarjota saman kokemuksen myös koko teidän porukallenne.

Voimavaunun liikkuvan tilan perhetapahtumat perustuvat tekijöiden pitkään kokemukseen sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen työkentiltä sekä tekijöidensä suurperhearjessa hyväksi havaittuihin käytänteisiin. Tapahtumat ovat huolella suunniteltuja ja rakkaudella teille perheenäitien käsityönä valmistamia. Tapahtumiemme materiaaleissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja ja ne ovat aina aitoa käsityötä, juuri kyseistä tapahtumaa varten askarreltuja. Perhetapahtumissa juoni vie tehtäväpisteiltä toiselle ja perheen tehtävänä on ratkoa metsään piilotettuja arvoituksia, tehtäviä, mysteereitä – mitä milloinkin. Yhdessä tiiminä, tasapuolisesti kaikkia perheenjäseniä kuunnellen ja arvostaen.

Tapahtumissa juonen lisäksi mukana kulkevat suunnitellusti erilaiset aistit, kokemuksellisuus, osallisuus, elämyksellisyys sekä vuorovaikutuksen ja yhdessä tekemisen tukeminen. Tehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia, joten jokaiselle perheenjäsenelle, tyypistä riippumatta, löytyy varmasi sopivasti purtavaa.

 

Tapahtuma sisältää myös

– Arvoituksia, mysteereitä ja muita mukavia tehtäviä ratkottavaksi koko perheelle. Ikäsuosituksia kannattaa kurkata tapahtumasivulta, mutta pääasiassa tapahtumamme ovat suunnattu eri ikäisille lapsille ja useimmissa tapahtumissa onkin eri vaikeustasoja lasten ikätasot huomioiden. Myös aikuisille löytyy sopivasti aivopähkinöitä ratkottavaksi, joten edes aikuisten tylsistymisestä seikkailun aikana ei tarvitse huolestua.

– Mukavaa yhdessä tekemistä, osallisuutta, vuorovaikutusta koko perheelle

– Matalan kynnyksen kokemuksia lähiluonnossa liikkumisesta

– Ohjatun ja käsityönä valmistetun toiminnallisen tehtäväradan lähiluonto- ja metsäympäristössä

– Yhteistyökumppanimme (tapahtumasta ja tapahtumapaikasta riippuen esim. Niihaman maja) tarjoaa luontoseikkailun ratoksi herkullista syötävää, juotavaa ja palanpainiketta sekä mahdollisuuden myös omien eväiden nauttimiseen esim. kodassa makkaraa paistaen.

– TAKUU! Jos tapahtuman jälkeen koet, että tapahtuma ei ollut sinulle mieleinen, etkä koe saaneesi uusia oivalluksia tai riittävästi yhteistä tekemistä, kerro se meille. Toivoisimme myös kuulevamme miten voisimme parantaa luontoseikkailukokemustasi seuraavalla kerralla, joten korvauksena mielipahasta, annamme sinulle lahjakortin seuraavaan tapahtumaamme veloituksetta.

Perhetapahtuman hinta on 22€, kun ostat lipun ennakkoon netistä ja 27€ paikan päältä (mieluiten korttimaksu), kun porukassa on 1-3 henkilöä.

Isommille porukoille liput ovat ennakkoon ostettuna 32€ ja paikan päältä (mieluiten korttimaksu) 37€, kun porukassa on 4-6 henkilöä. Lisähenkilöiden liput netistä ostettuna 5€ /kpl ja paikanpäältä 9€/kpl.